Ben je op zoek naar een leuke bestemming in Europa, maar dan ook nog het liefst lekker dichtbij? Ook dan zijn er meer dan genoeg leuke bestemmingen. We hebben 4 van deze bestemmingen uitgekozen op minder dan 4 uur rijden vanaf Utrecht en allemaal in een ander land.

1.     Brugge, België

De volledige binnenstad van Brugge staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Deze leuke Belgische stad ligt op minder dan 3 uur rijden vanaf Utrecht en biedt behalve meer dan genoeg bezienswaardigheden zoals brouwerij de Halve Maan, de Grote Markt en het Begijnhof ook nog eens een mooie uitvalsbasis om het strand van België te combineren met een leuke stedentrip!

2.     Luxemburg

Op iets minder dan 4 uur rijden vind je de prachtige stad Luxemburg. Niet de eerste bestemming waar men aan denkt om op vakantie te gaan, maar deze stad is zowel voor een korte citytrip als een lange vakantie ideaal met meer dan genoeg te doen. Wist je bijvoorbeeld dat Luxemburg een zeer actief uitgaansleven heeft? Maar ook voor de cultuurliefhebbers is er meer dan genoeg te doen met onder andere verschillend paleizen en burchten om te bezoeken. Deze geven vaak ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad.

3.     Hamburg

Hamburg, op 4 uur en 20 minuten rijden vanaf Utrecht, staat voornamelijk bekend om de Reeperbahn en de enorme haven van Hamburg. Maar wat veel mensen niet weten is dat Hamburg opkomend is als stedentrip bestemming. Zo vind je hier het prachtige en indrukwekkende raadhuis, de St. Michaeliskerk en vele musea.

4.     Duinkerke

Toegegeven, dit is misschien niet de mooiste bestemming in Frankrijk, maar we zeiden met bestemmingen te komen op minder dan 5 uur rijden vanaf Utrecht en met 3 uur en 20 minuten valt Parijs daar net buiten en Nice staat bij vele niet op de lijst sinds de ontwikkelingen van enige tijd geleden. Om toch lekker van Frankrijk te genieten raden we daarom Duinkerke aan. Dit gezellige stadje met nog geen 100.000 inwoners is een heerlijke plek om lekkere strandwandelingen te maken en een terrasje te pakken om lekker van de Franse keuken te genieten.