Backpacken is tegenwoordig erg in trek, zeker bij jongeren die net van de middelbare school komen. Landen als Australië en Nieuw Zeeland zijn bekende bestemmingen maar steeds meer backpackers zoeken hun weg binnen Europa. Het grote voordeel is dat je snel op je volgende locatie bent omdat de landen niet zo groot zijn. Het is vaak enorm interessant om in Europese landen te reizen en voor enkele weken of maanden weg te zijn. Een lange vakantie waarbij je veel medereizigers ontmoet in de welbekende gezellige Europese hostels en backpackers.

Paklijst backpacken

Als je gaat backpacken is het verstandig je van te voren in te lezen en globaal te bedenken wat je wilt en wat je wensen zijn. Backpackers Online helpt je daarbij. Op deze website van en voor backpackers vind je een overzicht van leuke hostels, reisadviezen, tips en ideeën voor op je bestemming. Heb je al een stevige rugzak, zijn je belangrijke papieren in orde en heb je je eerste overnachting al geregeld? Allemaal dingen om rekening mee te houden.

Werken en reizen

Werken tijdens het backpacken is ook erg leuk. Veel reizigers gingen je voor. Op deze manier kun je ter plekke je reis bij elkaar verdienen. Binnen Europa zijn tal van mogelijkheden voor work&travel.

Activiteiten tijden het backpacken

De een gaat backpacken voor de ervaring, de andere voor de lokale cultuur. Ook gaan veel reizigers lange reizen maken puur voor het plezier en vermaak. Per regio, land of bestemming zijn er mogelijkheden voor leuke activiteiten. Denk aan surfen, duiken, paardrijden, paragliden, hiken of bijvoorbeeld zeezeilen. VJV Holland Zeilen en Vakantie laat je zien wat de mogelijkheden zijn om op bekende en onbekende locaties te zeilen. Met of zonder schipper. Een ideale manier om verborgen witte stranden te bezoeken of hoge golven te trotseren.