Spanje is een land dat traag beweegt en laat loopt. Het land van de siësta, het is een plek voor fijnproevers en nachtbrakers, geschiedenisliefhebbers, religieuze pelgrims en iedereen die geen haast heeft om zo ongeveer alles te doen. Het is een enorm land met veel afwisseling.

Madrid en Barcelona zijn hippe en energieke steden, Granada heeft een Moors tintje, Valencia heeft zijn eigen sfeer, Catalonië zijn eigen taal en cultuur en de Baskische regio in het noorden voelt alsof je in een heel ander land bent.

Het is een paradijs voor fijnproevers met een divers en heerlijk eten, er is muziek en dans in overvloed, enorm veel kunst (klassiek en modern voor elk wat wils) evenals prachtige architectuur, landschappen en het weer. Er is hier ook een hoop geschiedenis, die teruggaat tot de Kelten en het Romeinse rijk. Een vakantie in Spanje verveelt nooit.

Verschillende steden

Barcelona staat bekend om zijn feesten, ’s avonds laat eten en historische straten. Omarm de middernachtmaaltijden en de hele nacht feesten en je past precies bij de lokale bevolking. Ontdek de geschiedenis van Grenada. Granada is een van de favoriete steden in Spanje. Het is een plek waar cultuur en ideeën uit Noord-Afrika en Europa op een unieke manier samenkomen en geen reis naar het zuiden van Spanje is compleet zonder een bezoek.

Madrid, de hoofdstad van Spanje, staat bekend om zijn musea, tapas en nachtleven. Net als Barcelona is dit een stad die pas om middernacht begint. Zorg ervoor dat je het Prado, een van de grootste musea ter wereld, en het Koninklijk Paleis ziet.

Lounge aan de Costa del Sol

Hang rond op het strand en geniet van het relaxte leven waar Spanje bekend om staat. Dit deel van Zuid-Spanje staat bekend als de Sun Coast en staat bekend om zijn stranden, nachtleven… en tonnen toeristen. Dat gezegd hebbende, het is een leuke plek om heerlijk te eten in restaurants aan zee, te genieten van watersporten in het heldere water, cocktails bij zonsondergang te drinken en te ontspannen op prachtige stranden.

Malaga is één van de grootste bestemmingen aan de kust. Je kunt van hieruit goede dagtochten maken. Boek een last minute Spanje reis om de drukte te verslaan. Het weer is nog steeds warm en het zal niet zo druk zijn.

Bezoek Valencia

Valencia is een behoorlijk geweldige stad. Veel mensen gebruiken Valencia als uitvalsbasis tijdens het festival van Buñol. Oorspronkelijk een Romeinse kolonie en ooit de hoofdstad van Spanje, heeft heerlijke zeevruchten en een unieke lokale paella. Het is een coole stad die zich uitstrekt over het verleden en de toekomst met historische straten, futuristische musea en een geweldige promenade aan zee.

Sevilla

Sevilla is een geweldige stad met prachtige kerken en historische paleizen. Het heeft ook een smakelijke keuken en staat ook bekend om zijn flamencodansen.