Spanje als vakantieland is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De Costa Brava specifiek is een van de bekendste kuststreken van het land. Plaatsen als Lloret de Mar, Malgrat de Mar en Blanes zijn voor een groot deel van de Nederlanders niet weg te denken uit het vakantiebeeld. Vanuit Nederland worden er diverse reizen georganiseerd om bij de Costa Brava te komen.

Met het vliegtuig naar de Costa Brava

Er wordt voornamelijk op Girona gevlogen wanneer je naar een van de bekende kustplaatsen wilt gaan. Gelukkig zijn er vele, relatief goedkope, vluchtmaatschappijen die er naartoe vliegen zoals Transavia en Ryanair. Mocht je wat meer geld te besteden hebben, dan zou je ook kunnen kiezen om via Barcelona te vliegen met KLM.

Met de bus op vakantie naar de spaanse kust

Gemak en gezelligheid voorop bij een vakantie. Nederlanders kiezen er daarom ook vaak voor om met de bus richting het zonnige Spanje te gaan. Er zijn jongerenreizen zoals Gogo Tours, maar ook organisaties zoals Solmar Tours waarbij vaker wat meer families mee reizen. Met de bus is het gemiddeld zo’n dag reizen voordat je op je bestemming komt.

Autoreis naar Spanje

Wil je zelf rijden en een auto ter beschikking hebben op locatie? Dan is het wellicht handig om gewoon zelf naar de Costa Brava te rijden. Vanuit Nederland is het gemiddeld zo’n 1500 kilometer tot de eindbestemming. Let op dat het wel kan voorkomen dat er tolwegen onderweg zijn. De drukte bij deze punten kan hoog oplopen in het vakantieseizoen.

Ben jij deze zomer klaar voor een heerlijke Costa Brava vakantie bij de bekende plaatsjes Blanes, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Tossa de Mar of Platja d’Aro? Een vakantie vol zon, zee, strand staat je te wachten aan de prachtige spaanse kust.