Denemarken is een schitterend land om te ontdekken, maar hoofdstad Kopenhagen is de absolute toplocatie voor een leuke stedentrip. Kopenhagen heeft prachtige historische aspecten maar is ook fris, modern en verrassend. De stad heeft een aantal interessante plekken die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie. Zo kun je wel heel dichtbij de Deense koninklijke familie komen en geniet je van vele gratis muziekfestivals. Dit zijn de meest bijzondere locaties in Kopenhagen!

Nyhavn

Dit is een van de meest bijzondere locaties in Kopenhagen. Deze haven staat vooral bekend om de gekleurde huisjes maar ook om de vele bars en restaurants. Nyhavn werd in de 17e eeuw gegraven, maar is vandaag de dag een populair uitgaansgebied. Deze haven mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan Kopenhagen.

Koninklijke weelde

In Kopenhagen vind je veel prachtige paleizen, waarvan bijvoorbeeld in Amalienborg ’s winters de Deense Koninklijke familie zich vestigt. Dit kasteel staat in het hart van de stad en omdat het plein voor het paleis toegankelijk is voor publiek, kun je dus heel dichtbij komen en zelfs een glimp opvangen van een Deense Royal. Andere prachtige paleizen zijn Rosenborg, Christiansborg en Fredensborg.

Winkelen

Voor een dagje winkelen ben je in Kopenhagen zeker aan het goede adres. In de bekendste winkelstraat van de stad, Strøget, zijn (inter)nationale winkelketens gevestigd als Chanel, Gucci maar ook Zara en H&M. Tussen het shoppen door kun je hier ook neerstrijken voor een lekkere lunch.

Attracties en muziek

Voor een dagje adrenaline, plezier en ontspanning is Tivoli the place to be. Dit attractiepark in Kopenhagen heeft voor ieder wat wils. Zo heb je spannende achtbanen, maar ook kermisattracties. Daarnaast worden er regelmatig gratis optredens geregeld en kun je een mooie wandeling maken door dit prachtige park.

Vrijstad Christiana

Een van de meest bijzondere locaties in Denemarken is Christiana. Dit alternatieve kunstenaarsdorp was in de jaren zeventig een sociaal experiment van een groep hippies. Zij riepen Christiana uit als vrijstaat en tot op de dag van vandaag is het een huis voor mensen die zich niet meten aan de huidige maatschappij. Het is een belevenis op zich om door dit dorp te wandelen.