Vaak wordt er naast de vele bijzondere bestemmingen in Europa het prachtige land Tanzania over het hoofd gezien. Tanzania is een bestemming met vele bijzondere locaties zoals Mount Kilimanjaro en Serengeti national park, welke tevens beschouwd wordt als een van de zeven Afrikaanse wonderen. Tanzania is een land dat niet alleen de ideale bestemming is voor natuur- en cultuurliefhebbers, maar ook voor de echte avonturiers en zonaanbidders. Hieronder lichten wij de 3 meest favoriete plekken toe.

1.      Serengeti National park

De meest favoriete bestemming van menig Tanzaniareiziger is Serengeti National Park. Dit park staat namelijk bekend om de grote migratie die zich hier afspeelt. In dit park verplaatsen zich miljoenen dieren van gebied naar gebied. Zo trekt de migratie bijvoorbeeld in december tot en met maar naar het Ndutu gebied en verplaatsen zij zich weer in mei naar de Grumeti rivier. U kunt in dit park onder andere roofdieren spotten zoals cheeta’s, hyena’s, leeuwen en luipaarden maar ook waterbokken, zwijnen en diverse antilopen en primaten.

2.      Mount Kilimanjaro

Voor de avonturiers is Mount Kilimanjaro een erg populaire bestemming. Dit komt onder andere doordat er  diverse routes bewandeld kunnen worden met elk hun eigen moeilijkheidsgraad. Zo kan u zichzelf op de proef stellen door bijvoorbeeld een zwaardere route te kiezen. Daarnaast is het niet alleen voor avonturiers een populaire bestemming maar ook voor de minder avontuurlijke reiziger die kunnen genieten van de prachtige diverse landschappen en uitzichten. Eenmaal op de besneeuwde top aangekomen heeft u een prachtige uitzicht over Tanzania.

3.      Zanzibar

Tanzania wordt niet alleen bezocht voor de prachtige parken die daar te bezoeken zijn, maar ook voor de parelwitte stranden in Zanzibar. Zo is het ook voor de zonaanbidder een ideale bestemming. Op dit prachtige eiland is het niet alleen ontspannen geblazen, maar kunt u ook genieten in de typische Afrikaanse stadjes en de vele excursies die te doen zijn op dit eiland.

Wilt u meer weten over de ideale Tanzania vakantie? Bezoek dan de website van Tanzania specialist voor meer informatie.