Cyprus, een perfecte locatie om een goede zon zekere vakantie te vieren, een plaatje voor het oog met alles wat jij nodig hebt voor jouw verdiende vakantie. Het fijne aan deze bestemming is voor jou dat het (nog) niet wordt bezocht door ontzettend veel Nederlanders, terwijl Griekenland en Turkije een heel groot aantal Nederlanders mag begroeten. Op dit moment zie ik hier nog wel de voordelen van in omdat je écht weg bent uit je normale omgeving. Lees meer over het eten en drinken op Cyprus en wie weet is dit jouw nieuwe vakantie bestemming.

Eten tijdens jouw vakantie Cyprus

Het eten wat geserveerd word op Cyprus heeft zeker wat weg van het eten uit Griekenland of Turkije. Maar de keuken uit Cyprus heeft ook heel veel invloeden uit Engeland, Italië en het Midden-Oosten. Tijdens jouw vakantie Cyprus kun jij voornamelijk genieten van gerechten waarbij het vlees en vis op een grill bereid worden, maar ook de oven heeft een grote rol in de Cypriotische keuken. Omdat er zoveel verschillende gerechten op de menukaart staan is het een leuk idee om een meze te bestellen, je kunt dit in bijna elk restaurant tijdens jouw vakantie Cyprus bestellen. Je krijgt dan ongeveer 10 tot 20 verschillende gerechtjes uit Cyprus op tafel gepresenteerd, je kunt dit delen met je gezelschap. Op deze manier leer jij de Cypriotische keuken kennen tijdens jouw vakantie Cyprus. Ben jij niet zo van het typische eten? Er zijn ook nog genoeg bekende fast-food restaurants te vinden hoor.

Met het drinken ook op de juiste plek

Elke plek heeft zijn eigen pilsener, op Cyprus is dit Keo. Dit biertje word gebrouwen in Limasol. Keo vind je vrijwel op elke plek tijdens jouw vakantie Cyprus terug. Ook kun je het biertje Efes uit Turkije vinden in Cyprus, voornamelijk in het noordelijke gedeelte van Cyprus. Het nationale drankje van Cyprus is Brandy Sour, een longdrink gevult met brandy, citroensap, angostura en soda. Officieel komt dit van het Britse toerisme op Cyprus maar door de jaren heen helemaal geïntegreerd in Cyprus.