Opzoek naar een vakantie voor jouw vriendengroep? Dan stop maar met zoeken, je bent op het juiste adres. In deze blog leg ik uit waarom Griekenland het perfecte land is voor elk wat wils.

Griekenland is het land van allerlei soorten vakanties. Feest vieren op een partyeiland, de prachtige natuur ontdekken of een kijkje nemen in de rijke geschiedenis kan allemaal in dit Zuidoost-Europese land. En dat allemaal op 4 uur vliegen! Met een overvloed aan zon, zee en strand is het een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders.

Feestvieren op één van de Griekse eilanden

Houdt jouw vakantiegroep van een goed feestje? Kijk dan eens rond op één van de party-eilanden die Griekenland te bieden heeft. Honderden groepen jongeren reizen elk jaar naar eilanden als Kreta en Corfu af om dingen te doen waarvan de ouders vaak niets mogen weten. Die hoeven immers ook niet alles te weten ?. Met een groot aanbod aan discotheken, feeststranden en gezellige bars is er altijd wat te beleven. En relax joh, je hebt vakantie. Want eerlijk is eerlijk, wie wil er nou niet onder het genot van een cocktail genieten aan het zwembad?

Avontuurlijke vakantie in de Griekse natuur

Bestaat jouw vriendengroep uit actievelingen en zijn jullie het liefst elke dag een met de natuur? Ook niets mis mee natuurlijk! Daarvoor is Griekenland ook het juiste land. In het land dat voor twee derde uit bergen bestaat en honderden eilanden heeft, is er altijd iets te doen. Zo kan je met je vrienden gaan kanoën in de Nestos of een wandeling maken in de Vikos kloof (zie de foto!).

Terug naar de Griekse oudheid

Niet zo fan van al dat overdreven gefeest, zit je niet te wachten op dat relaxte gedoe of de Griekse natuur? En wil je juist gaan checken of het klopt wat de geschiedenisleraar zei? Ga dan in Griekenland opzoek naar het begin van onze beschaving. Griekenland staat bekend om de rijke geschiedenis en de authentieke Griekse keuken.  Met talloze prachtige dorpjes waar de Griekse oudheid nog steeds te bewonderen is, valt er niet te ontkomen aan de Griekse cultuur. Overal in Griekenland zijn er archeologische bezienswaardigheden te vinden. Leef je uit!

Stedentrip Athene

Benieuwd hoe het leven is in een miljoenenstad? Dan is de Griekse hoofdstad Athene iets voor jullie groep. Met een inwonersaantal tussen de 4 en 5 miljoen gebeurt er altijd wel iets in de stad. De prachtige tempels en gebouwen uit de Griekse oudheid, verschillende interessante musea en gezellige lokale wijkjes maken Athene een stad die je zeker gezien moet hebben. En wanneer je genoeg hebt gezien van de stad en behoefte hebt aan een relaxdagje is dat ook geen probleem. Athene ligt namelijk aan de zee dus de drukke stad is makkelijk in te ruilen voor een strandvakantie.

Nog steeds niet overtuigd van Griekenland? Dan heb je denk ik last van een Griekse zonnesteek!