Ben jij helemaal dol op kamperen en heb jij wel eens, wellicht onder invloed, uitgeroepen dat je ieder jaar terug zal gaan naar jouw favoriete camping in de Ardennen? Mocht je ieder jaar aan je uitspraak herinnerd worden, dan kun je hier een verhaal lezen van een hoogbejaard stel dat inderdaad elk jaar terugkomt naar hun favoriete camping.

Het verhaal van Ad en Riek Kamperen op hoge leeftijd, de 90-jarige Ad en 91-jarige Riek laten zien dat het wel degelijk kan. Sterker nog, het bejaarde koppeltje kiest niet het eenvoudige seizoen om te overwinteren in de natuur. Steevast staan zij op de camping uit hun woonplaats, Den Treek te Woudenberg.

Tip: campingardennen.nl/arrangementen/wandelvakantie

Voor Ad en Riek is het kamperen op de camping in Woudenberg in de winter onderdeel van een gewoonte, een ritueel. Zij willen het liefst hun hele leven nog doorgaan met kamperen, zolang hun lichaam dit toestaat. Het stelletje is inmiddels helemaal ingeburgerd op de camping. Naar de camping gaan is een vast onderdeel van hun leven dat zij voor geen goud zouden willen missen. Dagelijkse activiteiten als het drinken van een bakje koffie met de andere kampeerders, het maken van een aangename wandeltocht, een potje klaverjassen en kleiduivenschieten in het nabijgelegen bos, zorgen ervoor dat Ad en Riek altijd gunstig gestemd zijn. Misschien is dat ook wel het geheim achter hun energie en levenskracht.

Hoe houden Ad en Riek kamperen in de winter vol? Je vraagt je misschien af hoe deze twee oudjes het in de winter volhouden om te kamperen. Als je zelf een koukleum bent, dan zie je dit plan waarschijnlijk totaal niet zitten. Toch kan kamperen in de winter prima te doen zijn met de juiste voorbereidingen.

Uitgelicht: campingardennen.nl/accommodaties/stacaravans

In het geval van Ad en Riek helpen de volgende zaken enorm:

  • een camper in plaats van een tent
  • vloerverwarming
  • gaskachel
  • ramen met dubbele beglazing

Een andere manier om in de winter van kamperen te genieten, is door te kiezen voor een volledig verzorgde luxe camping. Afhankelijk van de camping kun je naast een tent namelijk ook kiezen voor een bungalow, stacaravan en, in sommige gevallen, zelfs een chalet! Kwam afgelopen zomer dus niet goed uit voor een kampeervakantie, plan er dan één in voor komende winter!