Gaat u dit jaar op vakantie naar Frankrijk? Dan is het zeker de moeite waard om zo nu en dan een leuk uitstapje te maken. Frankrijk is een land met zeer veel bezienswaardigen en mogelijkheden voor aangename vakantieuitstapjes. Voor wie het echte Frankrijk proeft, zal het een onvergetelijke vakantie worden.

De oude stad Mutzig

Begeeft u zich tijdens de vakantie in het departement Bas-Rhin? Bezoek dan de oude stad van Mutzig. U zult hier zeker geen spijt van krijgen. De omgeving en de stad zijn rijk aan historische plekken, zoals het Rohan Kasteel, de Renaissance fontein, de synagoge en de klokkentoren van het oude stadhuis. Het erfgoed rondom deze stad is zeer bijzonder te noemen.

Wandeltocht Bourganeuf

Gaat u naar het gebied Bourganeuf/Royère-de-Vassi, dan is een wandeling in dit gebied een absolute must. Hier is veel te ontdekken, zoals de Verger watervallen, het kasteel Emile de Girardin’s, de watertoren, de bruid’s rock. Puy Kapel en veel andere uitzichtpunten over de eeuwenoude middeleeuwse stad Bourganeuf.

Pech Aguze

In het departement Tarn is een wandeltocht dicht bij het mythische Pech Aguze een absolute aanrader. De Lodewijk XIV muur, die het Grésigne Woud omringt, is nog altijd goed bewaard gebleven. U kunt hier ook het hoogste punt van de regio bezoeken, namelijk de Eagles ‘Rock. Dit punt ligt op 491 meter hoogte.

Vallei van de Lot

De rivier Lot, een zijrivier in de Garonne, is een bijzondere rivier die stroomt door groene en behouden landschappen. De vallei is vooral bekend vanwege haar wijngaarden. Daarnaast is er het prachtige hooggelegen dorp Saint-Cirq-Lapopie en een middeleeuws dorp (in het hart van de wijnstreek) Puy-l’Évêque. Naast deze bezienswaardigheden is er nog veel meer te bewonderen.

Met het schip Copeyre Jeny kunt u een excursie maken naar de spectaculaire vallei van de Lot. Rondom dit gebied is er ook de mogelijkheid om te waterfietsen, boten te huren of met een vlot of kano over het water te gaan.

Stervoetballer worden?

Wil je tijdens uw vakantie van de gelegenheid gebruikmaken om uw zoon een stervoetballer te laten worden? Dat kan bijvoorbeeld in Bastia. Op deze plek worden voetbalcursussen en trainingen gegeven. Hartstikke leuk voor de kinderen. Uiteraard kan dit alleen wanneer u op Corsica bent. Bastia ligt namelijk op het Franse eiland Corsica en is een echte voetbalstad. Er wonen 40 duizend mensen in de stad, maar er wordt volop gevoetbald.