Groot-Brittannië is één van de meest geliefkoosde vakantiebestemmingen ter wereld. Dit is niet zo vreemd. Deze bestemming heeft immers alles in huis om er voor te zorgen dat iedere reiziger zich hier geen moment hoeft te vervelen. Of je nu een liefhebber bent van een indrukwekkende natuurpracht of je eerder een voorkeur hebt voor een stedentrip naar een leuke en boeiende stad, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Natuurpracht van Schotland ontdekken

Schotland is als onderdeel van Groot-Brittannië één van de meest verrassende toeristische bestemmingen van het eiland en eigenlijk ook van Europa. In eerste instantie denken we bij Schotland uiteraard allemaal aan slecht weer, maar je maakt er ook kennis met een ongekende natuurpracht. Vanuit Nederland zet je na een korte vlucht voet aan de grond in Glasgow of Edinburgh om vervolgens te ontdekken dat één van de mooiste natuurgebieden aan je voeten ligt. Een stedentrip naar één van deze twee fantastische bestemmingen afwisselen met een spannende zoektocht naar Nessie in de Schotse Hooglanden? Het is beslist een vakantie die je niet snel zal vergeten!

Op weekend naar Londen

Groot-Brittannië is naast Schotland uiteraard ook Engeland met haar vele leuke steden om te ontdekken. Zonder enige twijfel de populairste stad op toeristisch vlak is de hoofdstad Londen. Ieder jaar opnieuw boeken veel mensen vanuit alle uithoeken van Europa dan ook maar wat graag een weekendje Londen. Tijdens een dergelijk weekendje weg kan je niet alleen fantastisch winkelen in één van de meest exclusieve winkelstraten van het eiland, daarnaast maak je ook kennis met enkele wereldberoemde bezienswaardigheden. Iedereen wordt bijvoorbeeld wel even stil bij het aanschouwen van de imposante Tower Bridge en wat te denken van Buckingham Palace, het British Museum en het Palace of Westminster? Tel daar ook nog eens de indrukwekkende infrastructuur van de stad bij op je beschikt meteen over voldoende goede redenen om een stedentrip naar Londen te overwegen.

Op ontdekking in Manchester

Een minder tot de verbeelding sprekende naam is het Engelse Manchester. Toch heeft ook deze stad heel wat voor reizigers in petto. Voetballiefhebbers zullen hier uiteraard twee van de meest indrukwekkende voetbaltempels van Europa willen bezoeken, namelijk Old Trafford en het Etihad Stadium, maar er is meer. Je vindt hier namelijk ook enkele uitstekende bezienswaardigheden zoals het Museum of Science and Industry evenals de John Rylands Library en uiteraard mogen we ook de imposante kathedraal van de stad niet vergeten. Ben je van plan om een stedentrip te boeken naar deze enigszins onbekende parel van Engeland? Het vergelijken van vliegtickets Manchester zorgt er in ieder geval voor dat je voor je vlucht geen groot bedrag zal moeten neertellen. Het feit dat ook verschillende lagekostenmaatschappijen er door de jaren heen voor hebben gekozen om vluchten naar deze stad aan te bieden heeft daar uiteraard een niet onaanzienlijke bijdrage in.

Bron: www.parkago.com