Italië is een heerlijk divers vakantieland. In met name Toscane en de Italiaanse Alpen kan je een ongekende natuurpracht bewonderen terwijl er verspreid over het land enkele fantastische steden zijn terug te vinden. Het merendeel van de reizigers gebruiken één van de grotere steden om dienst te doen als uitvalsbasis tijdens hun vakantie. Bekende voorbeelden op dit vlak zijn met name Firenze en Pisa in Toscane. Door er voor te kiezen om een verblijf te boeken in één van deze steden combineer je een unieke stedentrip met een paar dagen in een overweldigende natuur. Zo ervaar je meteen het beste van beide werelden en beleef je ongetwijfeld een vakantie om nooit te vergeten.

De mooiste steden van Italië

Wanneer je er voor zou kiezen om een rondreis te maken doorheen Italië zou je ongetwijfeld halt willen houden bij enkele van de mooiste steden die niet alleen het land, maar ook Europa te bieden heeft. Reizigers die houden van romantiek zijn bijvoorbeeld in Venetië aan het juiste adres. Deze unieke stad met haar eindeloze hoeveelheid kanalen is één van de meest geliefkoosde bestemmingen van verliefde koppeltjes in de wereld. Reizigers die vooral geïnteresseerd zijn in de unieke en meeslepende geschiedenis van het land zijn dan weer in Rome aan het juiste adres. De hoofdstad van Italië biedt je een enorm aanbod aan historisch interessante bezienswaardigheden en is bovendien ook voor shopping lovers een absolute aanrader!

Napels, verrassende stad in een sublieme omgeving

Eén van de meest bijzondere steden van Italië is Napels. Deze unieke stad herbergt niet alleen het stadion van één van de beste voetbalploegen van Italië, daarnaast is ze gelegen in een prachtige omgeving. De baai van Napels behoort tot één van de mooiste van Europa en herenigt de liefhebber van een zon-, zee-, strandvakantie met geïnteresseerden in de Italiaanse cultuur. Op een boogscheut van Napels bevindt zich Pompeii, ooit één van de meest imposante steden van het Romeinse Rijk, maar ook vandaag de dag niets meer dan een site vol ruïnes die evenwel nog steeds een goed beeld geeft van de enorme natuurkracht die de nabijgelegen Vesuvius hier tentoon heeft gespreid. Tijdens een stedentrip Napels hoef je, je dus in ieder geval geen moment te vervelen.

Milaan, modehoofdstad van de wereld

Voor de liefhebbers van winkelen heeft Italië enorm veel te bieden. Tijdens een vakantie in Rome maak je kennis met enkele van de mooiste en grootste winkels van het land, maar er is nog één betere bestemming. Milaan is immers niet voor niets sinds jaar en dag de onbetwistbare modehoofdstad van de wereld. Deze stad barst van de winkels met de grootste en duurste modemerken die er op deze planeet zijn terug te vinden. De belangrijkste merken hebben hier eigen winkels waar luxe centraal staat. Als echte shopping lover mag een stedentrip Milaan dan ook beslist op je verlanglijstje niet ontbreken! Tussen al het winkelen door is het tot slot ook een aanrader om even stil te blijven staan bij de imposante Duomo, toch één van de bekendste bezienswaardigheden van Italië.