Londen is de grootste stad van Europa en de hoofdstad van zowel Engeland als het gehele Verenigd Koninkrijk. Een echte wereldstad dus. Het mooie is dat het om de hoek is. Wij Nederlanders hoeven slechts het Kanaal over te steken en we zijn er. De stad staat bekend om de perfecte mix van oude en nieuwe gebouwen. Bakken met cultuur en perfect om te winkelen. Wat willen we nog meer? Een van de grootste nadelen van een tripje naar Londen is de prijs. Vanwege de sterke wisselkoers van de pond ten opzichte van de euro valt een korte vakantie naar de Engelse hoofdstad meestal duur uit. Je kunt het zelf uiteraard zo gek maken zoals je wil, maar over het algemeen zijn de prijzen van producten hoger dan in Nederland. Vooral alcohol is erg prijzig.

Vervoer

Er zijn meerdere manieren om de Engelse hoofdstad te bereiken. Je kunt natuurlijk vliegen, zoals de meeste mensen doen. Londen beschikt over maar liefst vijf vliegvelden met elk zijn voor- en nadelen. Verder kun je ook met de trein of de boot gaan. Tegenwoordig rijden er zelfs bussen vanuit verschillende Nederlandse steden. Hier heb je echter wel wat meer geduld voor nodig. Maar voor de echte budgetreizigers is dit natuurlijk wel een goede optie. In de stad zelf kun je gebruik maken van het uitgebreide metrosysteem. Je kunt elke uithoek van de stad gemakkelijk bereiken met de tube. Afhankelijk van hoelang je verblijft, kun je vaak het beste een weekabonnement nemen. Dan kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer door in te checken met je Oyster card.

Bezienswaardigheden

Londen biedt talloze bezienswaardigheden. Je zal vast en zeker een kijkje nemen bij alle bekende toeristische attracties zoals de Big Ben, London Eye, Westminster Palace, London Bridge, Piccadilly Circus en Oxford Street. Natuurlijk is dit slechts een kleine greep van alle bezienswaardigheden. Je kunt dan ook meerdere dagen doorbrengen in Londen en alsnog met een onbevredigd gevoel naar huis gaan. Er valt altijd nóg meer te bekijken en te doen! Zo is het aan te raden om vooraf te bedenken welke activiteiten het beste bij je persoonlijke interesses passen. Ben je een sportliefhebber, bezoek dan een van de vele stadions. Hou je van kunst? Ga naar een van de vele (gratis) musea of ontdek de street art scene van de stad. Ook het Londense nachtleven heeft voor de liefhebbers genoeg te bieden. Kortom, in Londen kan iedereen zijn ding doen!