De meeste (jongere) mensen starten hun zoektocht naar de ideale vakantie tegenwoordig online. Er zijn ontzettend veel websites met tips over welke landen en steden geschikte vakantiebestemmingen zijn, wat je zeker moet doen op die locatie en welke gerechten je hoort proeven van de inheemse keuken. Zo worden er talloze plekken binnen en buiten Europa aangeprezen. Er zijn echter ook mensen die liever niet naar het buitenland op vakantie gaan, zelfs niet binnen Europa. In sommige gevallen is dit vanwege vliegangst of reisduur. In andere gevallen is het gewoon een kwestie van oost west, thuis best. Bij vakantie in eigen land ontstaan er geen taalproblemen en weet je welke gerechten je veilig kunt bestellen in een restaurant zonder het risico te lopen met honger naar huis te gaan omdat je iets compleet anders besteld bleek te hebben dan je had gedacht. Veel Nederlanders zijn bovendien nooit écht in eigen land op vakantie geweest. Vaak brengen ze hun dagen opeens heel anders door tijdens een vakantie in Nederland dan dat ze dat in een ander land zouden hebben gedaan.

Vier echt vakantie

Wanneer we een reis naar het buitenland maken, worden er reisgidsen over de streek uitgeplozen om te bepalen welke bezienswaardigheden we willen zien. Eenmaal op de plek van bestemming fotograferen we elke fontein, elk gebouw en elk panorama uitzicht dat we tegen komen. Tegen het einde van de vakantie struinen we souvenirwinkels af op zoek naar het beste souvenir als herinnering aan deze mooie trip. Bij een vakantie in eigen land, boeken we een verblijf op een vakantiepark of camping, zwemmen in het zwembad en verlaten het terrein alleen als dat nodig is voor boodschappen. Je kunt een vakantie in eigen land natuurlijk ook op een hele andere manier invullen.

Ontdek en beleef nieuwe dingen

Elk van onze eigen 12 provincies heeft iets unieks wat je zou moeten zien, proeven of ervaren. Ga eens in Nederland op vakantie zoals je dat ook zou doen in het buitenland. Bekijk van te voren welke toeristische attracties je graag zou willen zien/doen. Ontdek nieuwe dingen in eigen land en beleef een heel andere vakantie. Bezoek bijvoorbeeld in het rustige Drenthe de hunebedden, loop over de stormvloedkering van de Deltaweken en voel de wind in je haren, maak een vaartochtje door het Venetië van Nederland (Giethoorn) of laat de adrenaline door je lijf stromen op de Waddeneilanden tijdens een parachutesprong. Eet lokale lekkernijen, maak foto’s van alles wat je doet en koop een souvenir.

Vakantiepark

Om er een onvergetelijke vakantie van te maken kun je een Roompot vakantiepark boeken in de omgeving van de uitgekozen activiteit of bezienswaardigheid. Deze parken hebben een ruime keuze aan accommodaties en vele faciliteiten om je vakantie zo zorgeloos en ontspannen mogelijk te maken.