Wil je lekker op vakantie in Europa, maar heb je geen zin om met het vliegtuig te gaan of om lang in de auto te zitten? Dan is een camper een goed alternatief. Grote afstanden zijn prima te overbruggen door de comfort die een camper te bieden heeft. Daarnaast heb je met een camper veel meer vrijheid dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Je hoeft namelijk niet vroegtijdig een vliegticket of accommodatie te boeken. Je kunt als het ware gaan en staan waar je wilt. Bevalt de camping niet, dan kun je zo weer door rijden naar een volgende bestemming.

Comfort en vrijheid

Doordat de meeste campers zijn uitgerust met een slaapruimte, keuken en douche kun je gemakkelijk een dag tot anderhalve dag op de weg uithouden. Met een camper op vakantie is ook zeer geschikt voor kleine kinderen. Ze kunnen zich prima onderweg vermaken, zo kunnen ze televisie kijken of tekenen en knutselen aan tafel. Daarnaast is er genoeg ruimte in de camper om van alles mee te nemen. Denk aan een gasstel, buitentafel en stoelen. Als je je fietsen meeneemt kun je op plaats van bestemming op een leuke manier de omgeving verkennen of boodschappen doen.

Waar moet je opletten als je met een camper op vakantie gaat?

Om zorgeloos op vakantie te gaan is het belangrijk je een goede verzekering afsluit. Vaak denken mensen dat een standaard reisverzekering of een caravanverzekering alle risico’s dekt die een camper met zich meebrengt. Echter is dit vaak niet het geval. Om toch zorgeloos op vakantie te gaan is het verstandig om een speciale camperverzekering af te sluiten. Daarnaast is het mogelijk om je camperverzekering verder uit te breiden, zo kun je je luifel laten verzekeren, of je kunt een inboedelverzekering afsluiten.

Controleer de volgende dingen voor vertrek:

  • Het gewicht van de camper
  • Verlichting van de camper
  • Zorg voor voldoende toiletvloeistof
  • De bandenspanning
  • Papieren
  • Zorg voor een volle tank
  • Zorg voor voldoende drinken en eten

Nadat je deze maatregelen in acht hebt genomen, is het vooral belangrijk dat je van je vakantie geniet! Dus ga voor de verandering een keer met de camper op vakantie en maak er een avontuur van!