Wanneer de koude maanden weer aangebroken zijn in Nederland, is het natuurlijk fijn om even aan de kou te ontsnappen. Waar de een dan kiest voor een lange en ingewikkelde reis naar Zuid-Spanje, kiest een ander voor een kleine 4 uurtjes rijden richting Winterberg; niet om aan de kou te ontsnappen, maar om te genieten van het skiën, snowboarden of langlaufen. Centerparcs maakt dit mogelijk.

Ieder jaar, ongeveer vanaf december tot maart, kun jij met familie, vrienden of misschien collega’s genieten van 28 kilometer piste en 200 kilometer aan looproutes voor langlaufers. Het maakt niet uit of het de eerste keer is dat je aan wintersport doet, of dat je al gepokt en gemazeld bent op dit gebied: Winterberg heeft voor ieder wat wils.

Hochsauerland

Helaas zijn de hotels in de buurt van Winterberg vaak duur en vol. Daarom kan vakantiepark Hochsauerland van Centerparcs de oplossing zijn. Dit park ligt middenin het skigebied Sauerland, 20 minuutjes van Winterberg. Bovendien kun je in dit vakantiepark gebruik maken van het enorme water speelparadijs Aqua Mundo en AVENTURA, de langste speeltuin van Europa.

Daarnaast is CenterParcs Winterberg ideaal voor een weekend of midweekje weg doordat zowel jong als oud, bij licht en duister, niemand zich hoeft te vervelen. Door het kunstlicht kun je ook ’s avonds nog sneeuwpret hebben, mocht je geen zin hebben in de après-ski feesten. Tevens zijn er voor de beginners en kinderen legio hulpmiddelen om het wintersporten onder de knie te krijgen.

Omdat je misschien niet over een eigen uitrusting voor het skiën of snowboarden beschikt, kun je bij Winterberg dit allemaal huren. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over het meenemen van allerlei extra bagage vanaf je verblijf bij Centerparcs.

Tot slot is Winterberg ook een geweldige bestemming vanwege de rodelbaan en het funpark. Ook kun je mountainbiken door de bergen en op avontuur gaan tijdens de bordercross, om vervolgens uit te rusten bij de faciliteiten van Centerparcs. Zo is er voor werkelijk iedereen een avontuur te vinden in Winterberg.