Praag is een ideale stedentrip voor wanneer je niet veel geld te besteden hebt aan een vakantie. Het eten en drinken kan hier een stuk goedkoper zijn dan in Nederland. De stad zelf is een grote bezienswaardigheid en hierdoor kun je zonder geld te besteden aan entreebewijzen al veel zien in Praag.

Rondlopen over de Karelsbrug

De Karelsbrug is de bekendste brug van Praag. Via twee poortgebouwen betreed en verlaat je de Karelsbrug. Op de Karelsbrug staan verschillende beelden van heiligen. Een van de beelden op de burg wordt door veel toeristen aangeraakt omdat men gelooft dat dit geluk brengt. Doordat dit de bekendste brug van Praag is, wordt deze door erg veel mensen bezocht en duurt het wat langer om de brug over te steken. Op de brug zitten ook verschillende kunstenaars en treden verschillende straatartiesten op.

De Burcht bezoeken

De Burcht is misschien wel de populairste bezienswaardigheid van Praag. De Burcht van Praag is een verzameling van verschillende kerken, musea en paleizen. Ook kunt u hier door prachtige tuinen lopen. Om te voorkomen dat u lang in de wachtrij moet staan voor het betreden van de Burcht kunt u het best zo vroeg mogelijk gaan. Om 12 uur vindt de wisseling van de wacht plaats op het Burchtplein. Toegang tot de Burcht is gratis, echter moet er wel een kaartje gekocht worden voor het bezoeken van de kerken, musea en paleizen.

De Astronomische klok op het Oude Stadsplein

De Astronomische klok is een van de bezienswaardigheden in Praag die je gezien moet hebben. De klok geeft naast de tijd ook onder andere de stand van de zon en de maan aan. Zorg ervoor dat je net voor het hele uur bij de Astronomische klok aankomt, ieder uur kun je hier namelijk kijken naar een schouwspel.

De joodse wijk

Net voorbij het Oude Stadsplein ligt de Joodse wijk. Door deze wijk loopt een winkelstraat met de duurste winkels van Praag. Naast het bekijken van de prachtige panden kun je in deze wijk zes synagogen en een joodse begraafplaats bezoeken.

Belangrijk om rekening mee te houden is dat je in Praag met Tsjechische kronen betaald. Op het moment staat 1 euro gelijk aan 27 Tsjechische kronen, schrik dus niet voor de grote bedragen want in werkelijkheid valt de prijs vaak erg mee.