Al een aantal maanden wordt er gesproken over vakantieplannen, van zonvakantie naar stedentrip. Heb je er dit jaar voor gekozen om een roadtrip te maken met je vrienden? Dan hebben wij een aantal handige tips voor jou.

Auto en vignet

Voordat je aan je roadtrip begint, is het belangrijk dat je de auto laat nakijken. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als je tijdens de roadtrip langs de weg komt te staan met een kapotte auto. Zoek ook even uit of jouw pechhulp aanbieder jou ook in het buitenland helpt op het moment dat er iets aan de hand is. Daarnaast is het in verschillende landen in Europa verplicht om een vignet te hebben, regel deze alvast voor vertrek om een boete te voorkomen. Naast het nodig hebben van een vignet hebben ze in andere landen ook tolwegen. Het is erg lastig om tolwegen geheel te vermijden. Zorg er daarom voor dat je altijd contant geld bij hebt voor het geval dat je toch een stuk over een tolweg moet rijden.

Kies van tevoren een slaapplek

Het is belangrijk om voor vertrek te bedenken of jullie in een tentje gaan slapen of in een hotel. Voor het slapen in een tentje zijn namelijk andere spullen nodig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tent, grondzeil, matje, slaapzak en andere spullen. Op het moment dat je ervoor kiest om in een hotel te overnachten zul je niet veel meer nodig hebben dan toiletartikelen en een pyjama.

Opladen van telefoons

Tijdens je roadtrip zal het thuisfront het vast prettig vinden om af en toe een teken van leven te krijgen. Zorg er dan voor dat je een autolader haalt voor je mobiele telefoon. Op deze manier ben je niet afhankelijk van de stroomvoorzieningen tijdens een tussenstop, maar kun je gewoon onderweg je telefoon opladen.

Een roadtrip is vaak een avontuur waarbij je niet precies weet op welke plekken je terecht zal komen. Op het moment dat je op een bepaalde datum weer terug moet zijn kan het handig zijn om van tevoren alvast te bepalen welke richting je op wil en te bedenken wanneer je aan de terugreis moet beginnen. Fijne reis!