Vakantie gaat om ontspannen. Hierbij kun je denken aan een lekkere zon-zee-strand vakantie of misschien zelfs nog een vakantie waarbij je wat aan de cultuur van je locatie snuffelt. Sommige zien het echter echt niet zitten om een hele dag op een strand of op een terrasje te hangen. Gelukkig is er ook de mogelijkheid om het wat sportiever aan te pakken!

Wintersport

Als je in de winter eropuit wilt is een wintersport vakantie een goede optie om je tijd in te besteden. En dan bedoelen we niet eventjes van de helling glijden om vervolgens te feesten met de après-ski. Op wintersport zijn er genoeg sporten om te beoefenen waar je al je energie in kunt steken. Naast skiën kun je denken aan schaatsen, snowboarden, sleeën, rodelen, langlaufen, ijsvissen, curling en noem maar op! Uiteraard kun je ‘s avonds altijd nog beslissen om met de après-ski mee te doen.

Fietsvakantie

In Nederland is het voor fietsers allemaal erg goed geregeld. Bijna overal zijn wel veilige fietspaden aangelegd. Hieraan zijn ook standaard fietsroutes gekoppeld. Deze zogeheten knooppunten kun je online opzoeken, om zo een leuke route voor jezelf uit te stippelen. Het is op deze manier mogelijk om heel Nederland door te touren. Maar ook in het buitenland kun je veel fietsroutes vinden. Let er hierbij wel op dat het niet overal zo goed geregeld is als in Nederland. Goede bescherming zoals een helm is daarom zeker aan te raden. Dit betekent natuurlijk niet dat fietsen binnen Nederland niet gevaarlijk kan zijn. Fietsen is hierbij natuurlijk ook nog breed getrokken. Vormen van fietsen waar je voor kunt kijken zijn wielrennen, mountainbiken of als je in een heuvelrijk gebied fietst is een elektrische fiets misschien wel wat voor jou!

Zomerkamp

Ben je nog wat jonger en wil je graag nieuwe mensen leren kennen? In bijna alle takken van sport zijn wel zomerkampen te vinden. Het leuke aan een zomerkamp is dat je naast actief bezig zijn ook nieuwe dingen leert en er leuke contacten aan over kunt houden. Daarnaast kom je misschien ook nog op leuke nieuwe plekken. En na een dag sporten is het extra fijn om ‘s avonds met je groep te genieten van de rust en een drankje te drinken.

Survivallen

Ben je echt een avonturier? Dan is survivallen een goede optie. Met een groep ga je elke dag een stuk door de natuur trekken met je slaapzak, waarbij er obstakels zijn waar je langs moet komen. Dit kan een stuk klimmen zijn, maar ook tussen twee touwen over een meer manoeuvreren hoort hierbij. Het leuke is dat er verschillende niveaus zijn. Ook is er altijd een begeleider aanwezig waardoor je zeker weet dat er geen gewonden vallen.