De meest populaire vorm van vakantie onder Nederlanders blijft de strandvakantie. In de zomer willen we toch vooral van het weer genieten, ontspannen en een lekker kleurtje krijgen. Het eerste waar ik aan denk bij vakantie is dan ook een uitgestrekt strand met een gezellige boulevard, lekker eten en drinken en vooral heel veel zon en water. Nederlanders trekken in de zomer dan ook massaal naar populaire badplaatsen, die voornamelijk in Zuid-Europa liggen. Sommige mensen rijden zelf met de auto, anderen kiezen liever voor een georganiseerde busreis of een korte vlucht.

Populaire stranden in Europa

Wanneer je op Google zoekt naar de populairste of beste stranden van Europa kom je enkel plaatjes tegen van parelwitte stranden met een kraakheldere zee en een overweldigende natuur. Deze stranden zijn natuurlijk ook echt prachtig, maar de realiteit leert ons dat de meeste Nederlanders gewoon op massastranden te vinden zijn waar alle faciliteiten die behoeftes kunnen vervullen in de buurt zijn. Denk hierbij aan stranden in drukke badplaatsen zoals Lloret de Mar, Magaluf en El Arenal op Mallorca, Ibiza, St Tropez en natuurlijk het Hollandse Scheveningen of Katwijk aan Zee.

Pas op je spullen

Het is verstandig om goed op je spullen te passen in de eerdergenoemde badplaatsen. Ook andere stranden met een vergelijkbare mensenmassa zijn populair bij criminelen. Mensen zijn vaak toch wat minder alert als ze op het strand liggen te genieten. Niet alleen waardevolle spullen zoals mobiele telefoons en portefeuilles zijn een gewilde prooi voor dieven. Wanneer criminelen zien dat mensen bijvoorbeeld badlakens of slippers van duurdere merken hebben, worden deze ook vaak meegenomen. Dit valt immers stukken minder op bij omstanders dan wanneer een dief in een tas zit te graaien naar geld of smartphones.  Zorg dus dat er altijd iemand iemand bij de spullen blijft of vraag even aan omstanders of ze even op je spullen willen letten als iedereen de zee in gaat.