Na uren reizen ben je eindelijk aangekomen op plek van bestemming en je ziet al meteen dat er zoveel moois te zien is. Het liefste wil je van elk uitzicht een foto maken, maar hoe maak je nu een goede en originele vakantiefoto? De foto’s met het hele gezin kaasrecht op een rijtje kennen we nu wel. Wil jij je vrienden en familie imponeren met super gave vakantiefoto’s? Dan is het allereerst belangrijk dat je een goede camera kiest. Een systeem camera is zeker een leuk toestel om te gebruiken voor je vakantiefoto’s, het is niet zo moeilijk te bedienen als een spiegelreflexcamera maar je maakt er zeker mooiere foto’s mee dan met een compact camera. Een systeemcamera is als het ware een compact camera met de mogelijkheid om er een objectief op te draaien. Als je eenmaal een goede camera hebt die mee kan op vakantie, dan is het zeker belangrijk om op de volgende dingen te letten om een originele vakantiefoto te maken.

  • Kies een juist tijdstip

Fotografeer liever niet tussen 11.00u en 14.00u. Het mooiste fotolicht heb je tijdens het eerste en het laatste uur zonlicht van de dag. Foto’s die midden op de dag worden gemaakt zie je harde schaduwen en dichtgeknepen ogen.

  • Kies voor een verrassend standpunt

Zorg ervoor dat je het onderwerp van de foto spannend in beeld brengt. Dit doe je door een afwijkend standpunt te kiezen. Fotografeer eens vanuit een kikvors of- vogelvluchtperspectief. Deze standpunten zijn anders van wat wij al normaal beschouwen. Hierdoor valt je foto direct op!

  • Kijk niet altijd in de camera

In de camera kijken doen we altijd, maar het is ook leuk om NIET in de camera te kijken. Het is leuk om weg te wandelen van de camera of kijk eens naar een ander uitzicht. Zo creëer je een speels en spannend effect en het is weer eens wat anders dan dat iedereen in de camera kijkt.