Houd je van sporten? Zoek je een manier om mensen met dezelfde passie te ontmoeten? En houd je ook nog eens van reizen? Dan is een fietsvakantie in het buitenland iets voor jou! Een fietsvakantie is een goede manier om lekker bij te komen van een drukke kantoorbaan terwijl je veel nieuwe plekken ontdekt.

Voor een fietsvakantie is wel de nodige voorbereiding vereist. We geven je hieronder enkele handige tips.

Bepaal goed wat voor fietsvakantie je wilt

Er zijn vele soorten fietsvakanties. Je kunt twee weken lang elke dag fietsen. Je kunt het fietsen afwisselen met stedentrips van 2-3 dagen. Of je gaat tussendoor ook kajakken of wandelen. Oftewel: je kunt alle kanten op. Bepaal ook of je gaat fietsen over het platteland, door de bergen, of beide. Als je veel uithoudingsvermogen hebt, is een mountainbikevakantie misschien wel iets voor jou.

Zorg voor een goede dakdrager

Om je fiets mee te nemen, heb je een goede fietsen- of dakdrager nodig. Dakdragers van Yakima hebben zich door de jaren heen goed bewezen en zijn dan ook een goede keuze als je hier nog naar op zoek bent. Ze zijn namelijk aerodynamisch vormgegeven, waardoor ze minder geluid maken tijdens het rijden en zorgen voor een lager brandstofverbruik.

Kies je bestemming verstandig

De bestemming is zeker van belang voor je fietsvakantie: het kan je vakantie een geweldige ervaring maken of helemaal verpesten. Voor gevorderde fietsers is Mallorca of Frankrijk een goed idee; uitdagende bergritten met steile beklimmingen en snelle afdalingen. Zoek je een gebied waar je kunt genieten van een prachtige, landelijke omgeving? Dan moet je in Toscane zijn. Je hebt daar veel fiets- en mountainbike mogelijkheden van verschillende afstanden. Zuidoost-Aziƫ is een geweldige bestemming voor alle niveaus, maar ontwijk wel de regentijd.

Beslis of je je eigen fiets meeneemt of niet

Wanneer je geen goede fiets hebt of geen zin hebt om een fiets mee te sjouwen, kun je op locatie vaak een fiets huren. Zoek in Google even naar een fietsverhuurwinkel in de plaatsnaam van je beginpunt. Vraag daar ook meteen om tips voor tijdens je fietsvakantie, want als iemand goede (onbekende) fietsroutes kent, dan is het de werknemer van een fietsverhuurwinkel wel.