Overweeg je om binnenkort een huwelijksaanzoek te doen? Wil je je partner verassen met een onvergetelijke huwelijksaanzoek in één van de romantische steden in Europa? Dan zijn de volgende 5 steden zeker te overwegen!

  1. De meest bekendste stad op het gebied van de liefde is natuurlijk Parijs. Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Niet is romantischer om je geliefde ten huwelijk te vragen onder de Eiffeltoren, of tijdens een romantische wandeling langs de Seine. Tot voor kort kon je nog je liefde bezegelen op de Pont de l’Archeveché, helaas zijn de hekken zo volgehangen met liefdesslotjes dat de brug er bijna onder bezweek. Dit geeft niet weg dat het nog steeds romantisch is om je geliefde op deze brug ten huwelijk te vragen.
  1. Een andere romantische stad die zeker op nummer twee hoort te staan is de stad Rome. De plek om je geliefde ten huwelijk te vragen is bij het Trevifontein. Wie terug wil keren naar de romantische stad dient een muntje te gooien in de fontein. Reden genoeg om je trouwdag weer te vieren in Rome. Een andere romantische plek is Villa Borghese, wie dit plekje bezoekt komt nog verliefder terug. Het is een openbaar park met een klein meertje in het midden, huur een bootje en je hebt de perfecte plek om een aanzoek te doen.
  1. De derde stad om naar toe te gaan om je geliefde ten huwelijk te vragen is Venetië. Wie denkt dat alleen Parijs de stad der liefde is, heeft het goed mis. Venetië bestaat uit een groep van 117 eilanden, die ruim 400 bruggen en zo’n 160 kronkelpaden met elkaar in verbinding staan. Auto’s zijn niet toegestaan in de stad, wat zorgt voor een heerlijke rust, vooral als je een keer verdwaalt in één van deze kronkelpaden. Vraag je geliefde tijdens een gondelrit ten huwelijk, succes gegarandeerd!
  1. De vierde meest romantische stad van Europa is Sevilla in het zuiden van Spanje. Sevilla is één en al romantiek, maar als je je huwelijksaanzoek wilt doen bij de meest romantische plek van Sevilla kom je al snel bij de eeuwenoude wijk Santa Cruz uit. Deze wijk bestaat uit steegjes die in de Moorse stijl zijn gebouwd, verder zijn er veel fonteintjes te vinden en hangen lieftallige bloembakjes aan de balkon van iedere woning. Het meest bekende weggetje van de wijk heet Callejón del Agua dit is een plek waar veel trouwsessies plaatsvinden.
  1. San Sebastian in het noorden van Spanje, staat dan wel op de vijfde plek in onze top 5, maar is zeker een romantische stad om te overwegen. Niet is romantischer dan je geliefde ten huwelijk te vragen tijdens zonsondergang op één van de mooiste stranden van Europa. Verder is het zeker een aanrader om langs de bruisende barretjes te struinen en de overheerlijke pinxtos te proeven, een specialiteit van het Baskenland.

 

Keuze zat in ieder geval om je huwelijksaanzoek onvergetelijk te maken, natuurlijk kun je er ook meteen een leuke vakantie van maken.