Het Gardameer is een erg populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Dit prachtige meer ligt in het noorden van Italië en het weer is er altijd prachtig in de zomer. Vooral aan de zuidkant van het meer liggen veel campings waar Nederlanders massaal naar toe trekken. Je hoeft vanaf Utrecht ook maar zo’n 1200 kilometer te rijden, waarvan het grootste deel Duitse snelweg is. Lekker door gassen dus! Ook met het vliegtuig is deze streek prima bereikbaar. Je kunt goedkoop vliegen op kleinere vliegvelden zoals Bergamo en Triviso airport. Mocht je wat meer uit willen geven aan je vlucht, dan is Verona de beste optie.

Boot huren

Veel Nederlandse toeristen die zelf geen vaartuig in bezit hebben kiezen er voor om een dagje een boot te huren. Hiervoor heb je geen vaarbewijs nodig, want de verhuurboten zijn allemaal begrensd. Desalniettemin een erg leuke ervaring. Je kunt bij de meeste verhuurders uit verschillende pakketten kiezen. Zo kun je voor slechts twee uur een boot huren, maar je kunt ook zes uur gaan varen. In dit geval zou je nog bij een leuk dorpje aan kunnen meren. Zorg er wel voor dat je genoeg zonnebrandcrème meeneemt, want je bent zo verbrand!

Eigen boot meenemen

Als je in wel in het bezit bent van een eigen boot, zou ik je zeker aanraden om deze mee te nemen als je eens besluit om naar het Gardameer te gaan. Er zijn zelfs een aantal campings waar verschillende faciliteiten aangepast zijn voor gasten met een eigen vaartuig. Uiteraard moet je er rekening mee houden dat je met een boot achter je auto wat langer onderweg bent. Het voordeel van je eigen boot is natuurlijk dat je zelf kunt kiezen wanneer en hoelang je gaat varen. En natuurlijk kun je een stuk harder varen dan alle huurbootjes. Natuurlijk is er één ding dat je zeker niet moet vergeten als je met je boot op vakantie gaat: je boot verzekeren.