Valencia is een veelzijdige stad met veel bezienswaardigheden. Een historisch centrum, veel musea, kunst en wetenschap, en Valencia strand. Met de 300 dagen zon per jaar die beloofd worden is dit een perfecte stad voor een city trip. Met al deze mogelijkheden is Valencia overigens ook voor een langere vakantie aan te raden. We geven je hier een aantal tips voor tijdens je bezoek aan Valencia.

Rijke geschiedenis

Valencia kent een rijke Spaanse geschiedenis. Vooral in de 15e eeuw groeide de stad sterk op economisch en cultureel gebied. Dit is nu nog terug te zien in het oude stadscentrum. Aan het Plaza de la Reina staat een prachtige Kathedraal met een gotische bouwstijl. Deze is zeker de moeite waard om van binnen te kijken. Aan deze kathedraal ligt ook de klokkentoren El Micalet die je kunt beklimmen. Vanaf de toren kun je uitkijken over de stad en alvast de andere plekken spotten die je nog wilt bezoeken.

Turia Park

De Turia Tuinen liggen in de oude rivierbedding van de rivier de Turia die eerst door Valencia liep en in de Middellandse Zee uitmondde. Na een heftige overstroming en veel overlast in de stad is de rivier verlegd zodat hij niet meer door het centrum loopt maar langs de rand van de stad. De drooggelegde rivierbedding is nu een prachtige langgerekte groene zone. Het park is goed per fiets Fietsen Valenciate ontdekken. En als je het park achter de rug hebt kun je doorfietsen naar het strand.

Valencia strand

Valencia heeft diverse stranden. Bekende stadsstranden zijn Patacona, Las Arenas en La Malvarossa. In deze recreatiezone kun je wandelen of skaten op de boulevard. Maar je kunt er ook zonnebaden en genieten van Paella. Dit is van oorsprong Valenciaans en moet je dus echt een keer eten als je in Valencia bent. Ben je toch in voor een wat intensievere activiteit aan Valencia strand? Er zijn hier ook goede surfspots te vinden. Las Arenas is bijvoorbeeld een ideaal strand met bijna altijd gunstige wind en golven. Dus zoek een goede surfplank uit en ga lekker het water op!

Winkelen

Heb je aan het einde van de dag nog energie over? Dan kun je nog gaan winkelen. Want de meeste winkels blijven tot acht uur ’s avonds open en grote winkelcentra zelfs tot tien uur. In de grote winkelstraat Calle Colon vind je alle grote ketens en in de straatjes rondom Plaza de la Reina vind je allerlei leuke boetiekjes.

Zoals je ziet is er veel te doen en te zien in Valencia. Ben je er maar een paar dagen? Bereid je dan goed voor. Op de website Visit Valencia kun je bijvoorbeeld een overzicht vinden van alle stranden in Valencia en allerlei andere leuke activiteiten.

Strand Valencia