Als je dichtbij de Duitse grens woont kan het heel aantrekkelijk zijn om via een vliegveld uit Duitsland te vliegen. Niet alleen is het voor sommigen sneller om naar Duitsland te rijden dan naar Schiphol, het kan ook een stuk goedkoper zijn. Dit komt omdat er heel veel verschillende budget vliegtuigmaatschappijen zijn die van en naar Duitsland vliegen. En dus vliegen er ook maatschappijen die niet stoppen in Amsterdam. En daarnaast ligt in Nederland de vliegtaks hoger dan in Duitsland. Vliegen is in Duitsland dus gewoon een stuk goedkoper.

Goedkoop van Düsseldorf Airport

Een heel populaire keuze voor veel Nederlanders die dichtbij de Duitse grens wonen is de luchthaven van Düsseldorf. Het is het op twee na grootste vliegveld van Duitsland. Düsseldorf Airport is een prettig en ruim vliegveld. De wachtrijen voor het inchecken zijn op dit vliegveld meestal ook niet al te lang. En bij sommige maatschappijen kan je ook zelf inchecken bij de automaten die hiervoor geplaatst zijn. Dit vliegveld is een belangrijk knooppunt voor Lufthansa, een grote en populaire vliegtuigmaatschappij die naar heel veel verschillende bestemmingen vliegt. Naar Düsseldorf Airport kan je het openbaar vervoer nemen, maar dit is vaak niet heel praktisch. Gebruik maken van eigen vervoer is dan ook veel aantrekkelijker. Maar net als bij veel vliegvelden is dit behoorlijk prijzig. Gelukkig vind je hier verschillende parkeeraanbieders die goedkoper parkeren bij Düsseldorf mogelijk maken.

Vliegen vanaf Weeze

Weeze is een kleine luchthaven die dichtbij Venlo ligt. Het is niet een heel bekend vliegveld, en dat komt omdat het nog niet zo heel lang gebruikt wordt voor commerciële vluchten. Maar juist omdat het een klein vliegveld is, is het heel prettig om via Weeze te reizen. Daarnaast zijn de vluchten die je vanaf hier boekt vaak erg voordelig. En gelukkig geldt voor dit vliegveld ook dat er verschillende aanbieders zijn die goedkoop parkeren bieden, vergelijk ze hier.