Spanje is niet alleen het land van de sangria en paella, maar natuurlijk ook van zon, zee en strand. Voor de strandliefhebbers is er dan ook genoeg te doen. Dus kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jouw zonvakantie in Spanje? Laat je dan inspireren door de 5 mooiste stranden van Spanje!

Playa de Illetes op Formentera

‘A beach with a view’. Dit strand heeft namelijk niet alleen helder blauw water en een mooi zandstrand, maar ook een prachtig uitzicht op Ibiza. Ook is het strand vrij van bebouwing waardoor het allemaal net iets rustiger is. Een must-visit voor strandliefhebbers dus.

Playa de Bolonia de Tarifa in Andalusië

Mag jouw strandvakantie best een vleugje cultuur en sport bevatten? Ga dan voor Playa de Bolonia in de provincie Cadiz. Hier vind je niet alleen hagelwitte stranden, maar ook de resten van de Romeinse stad van Baelo Claudia. Ook erg populair onder windsurfers.

Playa del Palmar in Vejer de la Frontera

Dit strand staat garant voor kilometers lange witte zandstranden waar je overdag heerlijk in de zon kunt liggen en ’s avonds op je gemak een wandeling maakt met de ruisende zee op de achtergrond. Ook is er nog volop natuur en is het strand vrij van bebouwing.

Playa de El Cofete op Fuerteventura

Op zoek naar een strand van 14 kilometer lang in een nog ongerept gebied van grote schoonheid? Dan mag je deze zeker niet missen! De omringende bergen maken het plaatje compleet en maken het een walhalla voor liefhebbers van natuur en strand.

Playa de las Catedrales in Galicië

Dit strand is door zijn indrukwekkende rotsformaties een natuurlijk monument vol met grotten, inhammen en arches. Het is dan ook zeker de moeite waard om een strandwandeling langs de robuuste kustlijn te maken en te genieten van de prachtige uitzichten.

Helemaal in de vakantiesfeer gekomen? Laat je dan inspireren voor een zonvakantie in Spanje en bekijk ook deze handige reistips voor Spanje!